Távfelügyelet


HOGYAN MŰKÖDIK A SZENT GYÖRGY TÁVFELÜGYELET ÉS MIRE HASZNÁLHATÓ?

A távfelügyeleti szolgáltatáshoz elengedhetetlen egy szakember által tervezett és telepített minőségi elektronikus behatolás védelmi rendszer (riasztórendszer). Ez védheti lakását, irodáját, telephelyét, üzletét. Ha a kiépítés megvalósult, akkor az Ön ingatlana már elektronikus védelem alatt áll. Viszont ez sok esetben már nem elég, mert a sziréna hangjától már a betörők sem riadnak meg. A hivatásos rendőri állomány általában a már bekövetkezett eseményre intézkedik, fő feladata a bűnüldözés. A távfelügyelet viszont az események kezdetének pillanatában jelez. A riasztóhoz kapcsolt GSM, GPRS vagy IP 150 modul segítségével a távfelügyeleti központba késedelem nélkül beérkező jelzésekre intézkedési protokollt léptet életbe.
A távfelügyelet segélyhívásokra (orvos, tűz, pánik) is használható,akár testen viselhető, vagy fixen telepített jeladók segítségével.

HOGYAN INTÉZKEDIK A SZENT GYÖRGY JÁRŐRSZOLGÁLAT ?

A központi ügyelet a beérkezett jelzést követően azonnal megkezdi az intézkedést, elindítja a járőrszolgálatot, s ezzel egy időben a diszpécser szolgálat telefonon értesíti az eseményről a Megbízó által előre megadott illetékes személyek közül azt, aki elsőként elérhető.
• A véletlenszerű és/vagy téves riasztás felhasználói jelszóval lemondható (3 percen belül), vagy 1 percen belül nyitókóddal törölhető.
• A járőrszolgálat maximum 15 percen belül a védett objektumhoz ér.
• Amennyiben a kivonulást követően behatolásra utaló jeleket talál, akkor a járőrszolgálat megkezdi az intézkedést, biztosítja a helyszínt és értesíti az illetékes hatóságot. Amennyiben az elkövető még a helyszínen tartózkodik, állampolgári kötelességük azt feltartóztatni és a kiérkező hatóságoknak átadni.

FONTOS! Sokan nem tudják, hogy saját biztonságukat jelentősen növeli, ha a szomszédjuk riasztóját is ugyanaz a cég távfelügyeli! A riasztások helyszíni ellenőrzése során ugyanis a járőrszolgálat tagjai a szomszédban lévő ügyfeleinket is ellenőrzik, ezzel megsokszorozható otthonunk biztonsága.

Bizonyított tény, hogy a riasztóberendezéssel és távfelügyeleti rendszerrel védett helyiségekbe a betörés valószínűsége nagyságrendekkel kisebb és mivel a "látogatóknak" jóval rövidebb idő áll rendelkezésére az okozott kár töredéke a védelem nélküli objektumok esetén tapasztaltaknak.

Az általunk ajánlott riasztórendszerek MABISZ engedéllyel rendelkeznek!

Társcégek

Őrző-védő szolgálat

Partnereink

Szent György Biztonságtechnikai kft partnerei